VOOR DEZE VRAAGSTUKKEN KUN JE BIJ ONS TERECHT

Wij werken voor verbinders, mensen die over de schutting kijken om oplossingen te vinden voor de knelpunten in hun werk. Uit eigen ervaring weten we hoe lastig het soms is om de status quo te doorbreken. Dit vraagt lef en doorzettingsvermogen. Wij hebben geleerd dat weerbarstige problemen vragen om nieuwe verbindingen, tussen mensen, afdelingen en organisaties.

Ons uitgangspunt is dat iedereen een samenwerking kan mobiliseren, ongeacht jouw plek in de organisatie of de complexiteit van jouw vraagstuk. Wij begeleiden (met een wetenschappelijk gefundeerde methode) praktijk experts, managers en bestuurders bij het leggen van deze verbindingen, waardoor je makkelijker gezamenlijke doelen realiseert.

ONZE COMMUNITY

Interesse om deel te nemen aan onze community? Stuur even een mail aan info@waardevolverbinden.nl

Mark van Kampen

Jurjanne Dijkstra

Paul Arnold

Koos Wabeke

Xavier van Binsbergen

PARTNERS

Nanko Boerma

Wij mensen kunnen spelen én handelen. In ons spel kunnen we ons onze omgeving anders voorstellen dan hij is. In ons handelen kunnen we die gespeelde werkelijkheid realiseren. De vraag die mij al lang bezig houdt is deze: ‘stel dat niet de individuele actor -de afzonderlijke organisatie, of ‘ik’ – maar de ‘verbinding’ tussen actoren de basis-eenheid van de samenleving is?’ Mijn vermoeden is dat dat tot níeuwe vragen en antwoorden kan leiden die kunnen bijdragen aan de oplossing van bestáánde problemen. Ik ben enorm blij dat ik onderdeel ben van een team dat juist op deze manier naar de wereld wil kijken.

In veel van de projecten die ik heb geleid op het snijvlak van beleid, bestuur en ICT, zag ik dat er in de ketens van organisaties die samen onze producten en diensten maken grote ‘waardelekken’ zitten: te hogere kosten dan nodig, lagere kwaliteit dan mogelijk en te weinig werkplezier voor medewerkers. Dat praktisch aanpakken is mijn ‘drive’.

Hoe zorg je ervoor dat jij als professional invloed hebt en houdt op de inhoud van je dagelijks werk, zeker als je aan complexe samenwerkingen deelneemt. Je wilt namelijk niet vastlopen in samenwerkingen of verstrikt raken in administratieve rompslomp, want dan lekt er waarde weg en dat is zonde. Samenwerken gaat niet van zelf. Hoe ga je daar nu mee om en zorg je dat je gezamenlijk tot oplossingen komt en je de samenwerking organiseert, niet alleen ‘tussen’ je muren van de organisaties, maar ook ‘binnen’ de muren van je eigen organisatie en misschien welk ‘over’ de muren voor een hele keten of netwerk van organisaties ?

Ik heb veel ervaring in de industrie en de zorg. Ik zet altijd de extra stap om samen de intelligentie van de verschillende organisaties te ontginnen en oplossingen te vinden, zodat je in samenwerkingen waarde kunt creëren. Ik houd van eenvoud en structuur, zodat je steeds stappen kunt zetten, hoe klein ze soms ook zijn.

Ellen Vervoort-Nijsen

HOE GAAN WIJ TE WERK?

Over onze methodiek